Stappen bij verkoop van jouw woning

3 fases

Er heeft zich een koper gemeld? De verkoop van jouw huis zonder makelaar lijkt soms erg moeilijk. Wonex.nl helpt je met het eenvoudig verkopen van jouw woning. Dit doen wij in een aantal korte stappen.

Onderhandelingsfase

Indien een potentiële koper geïnteresseerd is en een bod uitbrengt op jouw huis, ben je al snel in onderhandeling. Bij Wonex.nl kunnen onderhandelingen zowel per mail of via de website plaats vinden. Wonex.nl zal hierbij de bemiddeling verrichten. Je ontvangt de tegenbiedingen en bij behoefte krijg je tips van de betrokken NVM-adviseur.

Bedenk in de onderhandelingsfase dat je altijd 'in control' bent. Je bepaalt uiteindelijk zelf of je het bod aantrekkelijk genoeg vindt om over te gaan tot een akkoord of niet.

Soms wil een koper een optie op jouw huis nemen. Dit betekent dat je de koper in staat stelt om zijn eigen woning binnen een specifieke tijdsperiode te verkopen. Onthoud dat bij een optie de koper af kan zien van de aankoop van de woning.

Koopafspraken

Ben je tot een overeenkomst gekomen met een koper? Dan kun je samen met Wonex.nl de gemaakte afspraken en eventuele voorwaarden vastleggen. Wij registreren de gegevens en nemen ze op in een koopovereenkomst. Een koopovereenkomst is nodig om de gemaakte afspraken geldig te maken.

Overdracht van jouw huis

Een notaris is nodig om de overdracht van jouw woning rechtsgeldig te maken. Bij welke notaris de overdracht plaats vindt wordt meestal bepaald door de kopers. Bij de notaris ondertekent je de eigendomsakte, waarna de woning officieel is overgedragen aan de kopers.

Waarom Wonex.nl?

  • Snelle publicatie op Funda en Wonex.nl
  • V-bord, raamposter en sticker
  • Advies woningwaarde door taxateur
  • Begeleiding bij onderhandeling
  • Uitstekende klantenservice

Meer informatie

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup