Bespaar duizenden euro's makelaars­courtage

Makelaarscourtage

Courtage uitgelegd

Courtage wordt ook wel makelaarsvergoeding genoemd. Dit betreft de vergoeding voor de inspanning tijdens de aan- of verkoop van een huis. De makelaarscourtage bestaat uit een percentage van de verkoopprijs. De achterliggende gedachte van makelaarscourtage is dat de vergoeding afhankelijk is van de hoogte van de verkoopprijs van de woning. De makelaar is er dus bij gebaat om een woning voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen.

De makelaarscourtage is vaak een percentage van de aan- of verkoopprijs van jouw woning. De hoogte van de te betalen courtage is hierdoor mede afhankelijk van de waarde van jouw woning.

Wat is het gemiddelde percentage makelaarscourtage en wat kost het uiteindelijk?

Gemiddeld is de courtage voor een makelaar tussen 1,25 en 1,75 procent van de verkoopprijs van de woning. De makelaar is belastingplichtig, er zal dus rekening met de BTW gehouden moeten worden. Rekenvoorbeeld: stel, je verkoopt jouw woning voor een prijs van € 180.000,-. Indien je met de makelaar een afspraak hebt gemaakt dat deze een courtage ontvangt van 1,5 procent, dan betaal je € 180.000 x 0,015 = € 2.700,-.

Vergeleken met de courtagekosten ben je bij Wonex.nl een stuk voordeliger uit. Ongeacht jouw vraagprijs betaal je een vast tarief. Dit tarief is afhankelijk van uw wensen en de mate van dienstverlening door Wonex.nl. Dit scheelt al gauw een paar duizend euro!

Wat krijg je terug voor jouw makelaarscourtage

Voor de courtage verkoopt de makelaar jouw woning. Dit betekent dat hij alle vormen van dienstverlening (inclusief het plaatsen van jouw woning op Funda verricht). Indien je extra activiteiten wenst te verrichten om jouw woning aantrekkelijker onder de aandacht van potentiële kopers te krijgen of om een breder publiek te bereiken (bijvoorbeeld door een advertentie in de krant te plaatsen), dan worden deze kosten meestal bovenop de makelaarscourtage gerekend.

De makelaar helpt je dus bij:

 • het vaststellen van een juiste verkoopprijs
 • het plaatsen van jouw woning op Funda
 • verzorgen van de rondleidingen
 • juridische ondersteuning
 • onderhandeling voor de juiste prijs
 • bepalen van een juiste datum voor een overdracht
 • opstellen van de koopovereenkomst

Afhankelijk van het pakket krijg je bij Wonex.nl dezelfde of zelfs meer diensten voor minder geld.

Waarom rekent Wonex.nl minder courtage?

Met Wonex.nl verkoop je jouw woning samen. Wij zijn ervan overtuigd dat je zelf jouw woning het beste kent en dus ook het beste weet te promoten. Deze taak is daarom voor jou weggelegd. Daarnaast zijn andere werkzaamheden om jouw woning te verkopen ook aan jou. Natuurlijk kun je gebruik maken van de gratis en betaalde diensten van Wonex.nl. Zo verkopen we samen, simpel jouw woning.

Zelf jouw huis verkopen in 3 eenvoudige stappen

Jouw huis zelf verkopen kan op verschillende manieren. Dankzij Wonex.nl is het mogelijk om jouw huis te verkopen in 3 simpele stappen:

 1. Advertentie voorbereiden
 2. Woning promoten
 3. Woning verkopen

Lees hier meer over op de pagina 'Hoe werkt het?'. Wonex.nl biedt verschillende mogelijkheden om jouw woning zelf te verkopen. Bekijk deze mogelijkheden of neem contact op voor een informerend gesprek. Bel 088 40 40 600 of mail info@wonex.nl.

Waarom Wonex.nl?

 • Snelle publicatie op Funda en Wonex.nl
 • V-bord, raamposter en sticker
 • Advies woningwaarde door taxateur
 • Begeleiding bij onderhandeling
 • Uitstekende klantenservice

Funda cijfer

8,7
Alle referenties

Meer informatie

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup