Zelf je huis verkopen zonder makelaar?

Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar? Simpel met Wonex.nl!

Met Wonex.nl kun je jouw huis snel en eenvoudig verkopen zonder hulp van een makelaar. Hierdoor betaal je geen makelaarscourtage. Dat scheelt flink in de kosten. Toch hulp nodig? Dan staat onze adviseur je natuurlijk graag te woord. Daarnaast zijn een groot aantal vragen al beantwoord op onze veelgestelde vragen pagina.

De verkoop van jouw woning via Wonex.nl geeft je volledige controle over het hele traject. Zo verzorg je zelf de juiste presentatie van jouw huis op Funda, verzorg je de rondleidingen en organiseer je de woningoverdracht. Natuurlijk biedt Wonex.nl je de mogelijkheid om een deel van deze werkzaamheden uit handen te geven. Zo bieden wij een landelijk netwerk van fotografen en bieden wij verschillende promotiemogelijkheden.

Bijgaand een overzicht van de zaken die je nodig hebt om jouw huis zonder makelaar te verkopen. Voor jouw gemak hebben we deze onderverdeeld in 3 onderdelen:

 1. Advertentie voorbereiden
 2. Woning promoten
 3. Woning verkopen

Benieuwd wat je zelf doet en wat Wonex.nl voor je kan betekenen? Bekijk het hier.

Voorbereiding op de verkoop van jouw huis zonder makelaar

Voordat jouw huis geschikt is voor plaatsing op Funda en andere woningsites, zul je een aantal voorbereidingen moeten treffen om jouw huis aantrekkelijk aan te bieden.

Aanmelden van uw huis op Wonex.nl

Om jouw woning op de markt te zetten hebben wij verschillende gegevens nodig. Deze gegevens kun je verwerken op de website van Wonex.nl. Na het aanmaken van een account heb je de mogelijkheid om kosteloos alle gegevens in het systeem te plaatsen. Pas op het moment dat je daadwerkelijk klaar bent om te starten met de verkoop, verricht je jouw betaling en komt jouw huis op Funda te staan en de andere media (waaronder Wonex.nl en social media).

Huis omschrijven en foto's maken

Jij kent jouw huis beter dan een ander. Dan is het voor jou waarschijnlijk ook een koud kunstje om de unieke eigenschappen van jouw huis op papier te zetten. Dit gecombineerd met een aantal mooie foto's zorgt er al snel voor dat je een aantrekkelijke presentatie hebt van jouw huis. Toch behoefte aan een professioneel geschreven tekst of foto's? Geen probleem! Wonex.nl biedt je verschillende mogelijkheden om de presentatie van jouw huis verder te optimaliseren. Wat dacht je van een professionele fotograaf, in combinatie met een op maat geschreven tekst, door een professionele tekstschrijver?

Een aantal schrijftips

 • Gebruik een duidelijk titel / koptekst waarmee jouw huis in een notendop aantrekkelijk omschreven wordt.
 • Wees positief, maar blijf eerlijk.
 • Schrijf de tekst gericht op jouw doelgroep. Gebruik hierbij eenvoudige woorden die iedereen begrijpt.
 • Laat een ander altijd naar jouw tekst kijken. Anderen zien dingen die je door het vele schrijven en herschrijven over het hoofd ziet.

Een aantal fototips

 • Zorg ervoor dat houw huis opgeruimd is voordat je de foto's maakt.
 • Verwijder foto's en accessoires die een persoonlijke lading hebben.
 • Fotografeer altijd vanuit de hoeken. Probeer hierbij een ruimte vanuit verschillende hoeken te fotograferen.
 • Is de ruimte klein of moeilijk op de foto te zetten? Probeer het met een groothoeklens.

De waarde van jouw huis bepalen

De tekst is geschreven en de foto's zijn gemaakt. De laatste stap in de voorbereidingsfase is het bepalen van de woningwaarde. Hierbij is het belangrijk dat je een reële prijs vraagt voor jouw huis. Wonex.nl werkt samen met een netwerk van NVM-taxateurs die bekend is met jouw regio. Deze zal een gedegen taxatie maken van jouw huis. Ben je het niet eens met het advies? Dan bepaal je zelf uiteindelijk de definitieve prijs.

Let op! Houd ook rekening met de kosten koper (ca. 4% van de verkoopprijs). Deze kun je onder andere berekenen via deze link.

Waarom Wonex.nl?

 • Snelle publicatie op Funda en Wonex.nl
 • V-bord, raamposter en sticker
 • Advies woningwaarde door taxateur
 • Begeleiding bij onderhandeling
 • Uitstekende klantenservice

Funda cijfer

8,7
Alle referenties

Meer informatie

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup