Verkoop jouw huis in 3 eenvoudige stappen

1

Advertentie voorbereiden

2

Woning promoten

3

Woning verkopen

Advertentie voorbereiden

Dit doet Wonex voor jou:

Advies woningwaarde door lokale NVM-makelaar

Een NVM-makelaar/taxateur die bekend is met jouw regio, neemt jouw woning op. Hij noteert gegevens zoals de inhoud, de woonoppervlakte, de staat van onderhoud en kadastrale gegevens. Op basis hiervan ontvang je een advies-vraagprijs. De definitieve vraagprijs bepaal je zelf.

Ondersteuning bij het maken van de advertentie

Heb je vragen over het invoeren van de gegevens van jouw woning? Onze vriendelijke klantenservice is je graag van dienst, zowel telefonisch als per e-mail. Wil je een professionele fotograaf en/of tekstschrijver inschakelen om jouw woning optimaal te presenteren? Wonex regelt het graag voor je.

Dit doe je zelf:

Woning omschrijven en foto's maken

In Mijn Wonex vul je stapsgewijs de gegevens van jouw woning in. Bijvoorbeeld de ligging en het soort woning. Schrijf een pakkende tekst, maak foto's en upload ze. Zo stel je zelf jouw advertentie samen. Je voegt hier de lijst van roerende zaken aan toe plus documenten zoals bijvoorbeeld het eigendomsbewijs en stukken van de VvE (vereniging van eigenaren). Wonex.nl heeft deze nodig voor het opstellen van de koopovereenkomst.

Opdracht tot dienstverlening

Vul jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt van Wonex.nl de opdracht tot dienstverlening. Stuur deze ondertekend retour en wij starten de verkoop van jouw woning.

Woning promoten

Dit doet Wonex voor jou:

Woning op Funda, Wonex.nl en social media plaatsen

Op basis van de gegevens van de taxateur controleren we de gegevens van jouw woning. Je ontvangt van ons een bevestiging. Heb je alle gegevens ingevuld, de benodigde documenten ge├╝pload en de vraagprijs bepaald? Dan kan jouw woning in de etalage! Binnen 3 werkdagen staat deze op Funda, Wonex.nl en op onze social media. We posten jouw advertentie op Facebook, twitteren erover en zetten een filmpje op ons YouTube-kanaal. Jouw woning is klaar om verkocht te worden.

Dit doe je zelf:

Een V-bord en poster plaatsen

Van Wonex.nl ontvang je materiaal om jouw woning te promoten. Met het V-bord, een raamposter en 2 'verkocht'-stickers laat je zien dat jouw woning te koop of al verkocht is.

Woning verkopen

Dit doet Wonex voor jou:

Onderhandelen met kandidaat-kopers

De kandidaat-koper heeft jouw woning gezien en is enthousiast geworden. Hij wil een bod uitbrengen. Dat doet hij via Wonex.nl: op de website of per e-mail. Wij laten dat meteen aan je weten. Wonex.nl bemiddelt bij het onderhandelen met de kandidaat-koper.

Koopovereenkomst opstellen

Heb je overeenstemming bereikt met de kandidaat-koper over de verkoopprijs en de eventuele voorwaarden? Wonex.nl registreert de gegevens, legt ze vast en bevestigt de gemaakte afspraken tussen de koper en de verkoper. De gegevens worden opgenomen in een koopovereenkomst. Deze is nodig om de afspraken tussen koper en verkoper geldig te maken.

Dit doe je zelf:

Afspraken maken met kandidaat-kopers

De online advertentie van jouw woning heeft interesse gewekt. De aanvraag van de kandidaat-koper komt bij Funda of Wonex.nl binnen. U ontvangt van ons een e-mail met de gegevens van de geïnteresseerde en het verzoek om meer informatie of een bezichtiging. Vervolgens maak je zelf een afspraak om de kandidaat-koper rond te leiden.

Woning overdragen

Het is zover: je neemt afscheid van jouw woning. Op de dag van de eigendomsoverdracht heeft de koper het recht om de woning nog een keer te inspecteren. Tijdens deze inspectie kun je met de koper de meterstanden opnemen. Als alles akkoord is, onderteken je bij de notaris de eigendomsakte en draag je de woning officieel over.

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup