Woning en Tuin: Maak er een perfecte combinatie van

Deel dit bericht op social media

Maar hoe zorgt u ervoor dat u dit op een goede manier kan doen?

Veel huiseigenaren weten niet goed hoe ze de tuin bij de woning kunnen betrekken, terwijl het een verlengstuk van elkaar kan zijn. Zeker in de zomermaanden is het prettig om de keuken bij tuin te betrekken. Maar in de wintermaanden is het ook prettig om licht vanuit de tuin in een donker huis te krijgen. Maar hoe zorgt u ervoor dat u dit op een goede manier kan doen?

De gemakkelijkste manier is door veel licht vanuit de achterkant van het huis naar binnen te creëren. Dit kan vanuit de keuken, maar ook vanuit de woon- of eetkamer. Vooraf is het belangrijk dat u wel bedenkt wat uw wensen zijn en wat het mag kosten. Wilt u gebruik maken van openslaande deuren, of is een groot raam voldoende. En wat voor type materiaal gaat u gebruiken?

Welke mogelijkheden in materiaal zijn er?

Voor een raam of openslaand deur kunt u gebruik maken van hout, kunststof of aluminium. Alle soorten materiaal heeft zijn voordelen en nadelen 

Hout

Met de keuze voor houten kozijnen, kiest u voor een duurzame oplossing. Hout heeft namelijk een hoge isolatiewaarde waardoor er weinig energie verloren gaat uit de woning.

Het nadeel van hout is echter dat het aan slijtage onderhevig is en veel onderhoud nodig heeft. Om de zoveel tijd laat de verf namelijk op diverse plekken los en zijn de kozijnen minder goed beschermt. Doet u er niks aan, dan kan er zelfs houtrot ontstaan.

Aluminium

Aluminium kozijnen zijn de trend van nu. In veel huizen wordt dit momenteel verwerkt omdat het aluminium erg dus is en daardoor veel licht naar binnen komt. Het geeft ook een zeer strakke en verzorgde uitstraling aan de woning. Ook het schoonmaken is heel gemakkelijk. Aluminium kozijnen zijn echter wel erg prijzig. Ook heeft aluminium een erg lage isolatiewaarde waardoor er veel warmte verloren gaat.

Kunststof

Kunststof, ook wel PVC genoemd, is een goede tussenweg. Het gebruik van PVC ramen en PVC deuren is een goed alternatief voor hout en aluminium omdat het goedkoper materiaal is. PVC isoleert niet zo goed als hout, maar wel een stuk beter dan aluminium kozijnen. Daarnaast is het erg duurzaam want het gaat gemakkelijk 50 jaar mee. Het is echter wel belangrijk dat u een ‘veilige’ keuze qua kleur maakt. PVC is namelijk niet te schuren of te verven waardoor u een keuze maakt voor een zeer lange periode.

Conclusie

Er is geen goed of fout in de keuze van materiaal. Het is belangrijk dat u bij uzelf te rade gaat waar uw prioriteiten liggen en hoe u denkt dat de kozijnen een rol kunnen spelen om de tuin en de woning bij elkaar te brengen.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup