Werkwijze definitief energielabel aanvragen

Deel dit bericht op social media

Op het moment dat je je woning wil verkopen of verhuren, ben je verplicht om een energielabel te kunnen overhandigen aan de huurder of koper.

Op het moment dat je je woning wil verkopen of verhuren, ben je verplicht om een energielabel te kunnen overhandigen aan de huurder of koper. Maar daarvoor moet je misschien nog wel eerst een definitief energielabel aanvragen. Hoe gaat het in zijn werk? Het is hoe dan ook van belang dat je eerst op zoek gaat naar een energieadviseur in je regio en dan kun je diverse offertes aanvragen. Vergelijk deze ook op je gemak met elkaar en dan kun je een afspraak inplannen, nadat je de offerte hebt bevestigd. 

Op de afgesproken datum zal de energie adviseur naar je toe komen en de woning beoordelen. Het is prettig als je documentatie klaar hebt liggen over bijv. de bouwtekeningen van de woning en documenten en facturen van verbeterpunten van de woning. Hierdoor kan alles nog beter in worden gevuld en kan er snel duidelijkheid komen over het energielabel van je woning. Er zullen ook verbeterpunten worden gegeven, dit is voor jou fijn om te weten, maar ook wanneer je de woning gaat verkopen of verhuren, is het dan voor de eigenaar prettig. Ze kunnen dan verbeterpunten aanpakken, zodat het energielabel wordt verbeterd en de energiekosten naar beneden kunnen. 

Vragen en kosten definitief energielabel aanvragen

Voordat je het traject van een definitief energielabel aanvragen in gaat, is het goed om eens te bekijken wat de mogelijkheden voor jou zijn en de voordelen. Als je namelijk weet wat de verbeterpunten zijn, dan kun je je woning aanpassen en dan zo per maand veel geld besparen op de energiekosten. Het is ideaal als je daar dus snel mee aan de slag kunt, ook fijner als je dan wil verkopen. 

Daarnaast moet jij een geldig energielabel kunnen overhandigen als je je woning gaat verkopen. Het is daarom voor alle partijen prettig als je beschikt over een geldig energielabel, als je dat nog niet hebt dan kun je het nu aanvragen. Op deze manier heb je meer duidelijkheid en kun je weer wat van je lijstje afvinken wat je moet regelen als je je woning wil verkopen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met een energie adviseur. 

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup