Wat kan een dakdekker allemaal doen?

Deel dit bericht op social media

Het is slim om een dakdekker in te huren mochten er problemen zijn met je dak.

Platte daken staan altijd bloot aan de elementen. Of het nu gaat om constante zonneschijn, veelvuldige regenval of strenge vorst, al deze elementen hebben invloed op de staat van het dak. Daarom kan het goed zijn dat een plat dak beschadigd raakt, wat weer kan resulteren in lekkage. Het is dan ook een slim idee om een dakdekker in te huren, als je dak dit soort verschijnselen begint te vertonen. Maar wat kan een dakdekker allemaal doen?

Onderhoud

Het begint natuurlijk allemaal met goed onderhoud. Nu is een plat dak een onderdeel van je huis dat wel een gespecialiseerd oog nodig heeft en dus is een dakdekker een uitstekende partij om dit voor je te doen. Goed onderhoud is belangrijk, omdat het je dag goed schoon houdt en eventuele schade al snel kan zien, zodat het met minimale middelen kan worden opgelost. Wie zijn dak regelmatig laat onderhouden, zal ervoor zorgen dat de elementen zo min mogelijk slechte invloeden hebben. Het dak blijft dan in uitstekende staat, zodat beschadigingen geen kans krijgen en je niet bang hoeft te zijn voor vervelende verrassingen.

Reparatie

Het kan natuurlijk gebeuren dat een dak toch een beschadiging oploopt. Dit kan zich uiten in meerdere vormen, maar vaak hebben ze wel hetzelfde resultaat; lekkage. En lekkage merk je vaak pas als het te laat is; bij een stevige regenbui begint het opeens te druppelen in huis en moet je als de wiedeweerga een dakdekker bellen. Deze gaat vervolgens het dak op en zoekt waar de lekkage vandaan komt. Meestal gaat het hier om dakleer dat is losgelaten in de loop der jaren. Vervolgens wordt ervoor gezorgd dat de complete plek waar de lekkage voorkomt, droog is. Dit moet, omdat er vervolgens een reparatiestukje overheen gebrand wordt en dat werkt alleen goed als de complete plek helemaal droog is. Is de beschadiging relatief klein, dan zal de reparatie ook niet een enorme klus zijn. 

Renovatie

Is de beschadiging echter zo groot dat een simpele reparatie niet meer volstaat, dan zal het dak volledig gerenoveerd moeten worden. Een volledige renovatie van een plat dak is een behoorlijke klus en vereist de nodige tijd. Meestal is zoiets ingrijpends goed te voorkomen door gedegen onderhoud en tijdige reparatie, maar het kan natuurlijk gebeuren dat dit een tijdje niet is gebeurd. En als de beschadigingen zich opstapelen, kan het ineens hard gaan. Dan is een simpel reparatiestukje niet meer voldoende en zal het grovere geschut van stal gehaald moeten worden. Een complete renovatie is weliswaar een stevige klus, maar wel bijzonder lonend; een prachtig gerenoveerd dak kan er weer jaren tegenaan.

Het aanleggen van een nieuw dak

Een dakdekker is natuurlijk ook in staat om een compleet nieuw dak aan te leggen. Een professioneel aangelegd plat dak is klaar voor de toekomst en is iets waar je nog vele jaren plezier van zult hebben. Huur daarom een goede dakdekker in als je je dak wilt laten onderhouden, repareren of renoveren. En wil je helemaal vanaf nul beginnen? Dan wordt het dak volledig gebouwd naar jouw wensen en heb je straks een mooi dak, dat beschermt tegen de kou, de hitte en de regen.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup