Waarom ongedierte bestrijding belangrijk is

Deel dit bericht op social media

Je wilt schade aan je interieur in huis voorkomen.

Je wilt schade aan je interieur in huis voorkomen. Dit lijkt vaak makkelijker dan dat het is. Niet alleen is het belangrijk om regelmatig ruimtes te reinigen om slijtage tegen te gaan. Ook ongedierte kan voor schade zorgen. Ongedierte komt in meerdere soorten voor. Muizen, wespen en mollen zijn hier bekende voorbeelden van. Er zijn echter ook ongediertesoorten die veel minder makkelijk te herkennen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een papiervisje, een vlo of motten. Deze ongediertesoorten zijn  niet gevaarlijk voor mensen, maar kunnen wel voor ernstige schade aan je interieur zorgen. Reden genoeg om het ongedierte in een vroeg stadium te bestrijden.

Hulp bij het bestrijden van ongedierte

Voor het bestrijden van ongedierte zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt zelf aan de slag met chemische bestrijdingsmiddelen uit een super- of bouwmarkt. Deze middelen zijn vaak minder effectief dan de hulp die een ongediertebestrijder je kan bieden. De Bestrijdingsbrigade is een voorbeeld van zo’n ongediertebestrijder. Deze organisatie helpt je ongedierte te bestrijden, door gebruik te maken van hitte en kou. Niet alleen is zo’n aanpak doeltreffender dan het gebruik van een chemische bestrijdingsspray, ook is het beter voor je gezondheid en het milieu.

Chemische sprays zijn vaak niet effectief

Wanneer je bijvoorbeeld te maken krijgt met houtwormen in houten meubels van je woning, brengt dit grote risico’s met zich mee. De houtworm zal gangen door het hout graven waarmee de stabiliteit van het meubelstuk verslechterd. Het gebruik van een chemische spray om de houtworm tegen te gaan is vaak niet voldoende om ook van het beestje af te komen. Door gebruik te maken van hitte, zul je de diertjes diep in je houten meubels bereiken. De kans op een verergering van de schade is hierdoor minimaal. Op internet lees je meer over de voordelen van een dergelijke manier van ongedierte bestrijden.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup