Waarom is hang- en sluitwerk zo belangrijk voor je huis?

Deel dit bericht op social media

De toegangsdeuren van woningen in ons land zijn tegenwoordig allemaal voorzien van sloten.

De toegangsdeuren van woningen in ons land zijn tegenwoordig allemaal voorzien van sloten. Op deze manier kun jij jouw huis veilig achterlaten wanneer je even de deur uit bent. Toch zijn lang niet alle sloten vandaag de dag nog veilig genoeg. Inbrekers hebben door de jaren heen namelijk technieken bedacht om sloten te forceren. Met name oude sloten moeten het ontgelden, maar ook nieuwe sloten worden steeds vaker geforceerd. Het is dus zaak om er altijd voor te zorgen dat jouw woning beveiligd is met goed hang- en sluitwerk. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk?

Inbrekers op afstand houden

Het moge duidelijk zijn dat hang- en sluitwerk belangrijk is om inbrekers buiten de deur te houden. Zoals gezegd laat menig inbreker zich vandaag de dag al lang niet meer tegenhouden door een aantal sloten. Dacht jij dat jouw toegangsdeuren voorzien waren van goede sloten, maar  is er toch ingebroken? Neem dan direct contact op met een 24-uurs slotenmaker. Deze slotenmaker komt namelijk direct naar u toe na een inbraak. Het maakt in dat geval niet uit of er overdag, ’s avonds of in het weekend is ingebroken. Een 24-uurs slotenmaker kan u namelijk altijd van dienst zijn. Hierdoor is uw woning binnen no time weer veilig af te sluiten.

Sloten vervangen?

Woon jij in een betrekkelijk oude woning en heb je nog nooit jouw sloten vervangen? Dan doe je er goed aan dit in overweging te nemen. Waarom? Omdat inbrekers oude sloten binnen een mum van tijd forceren. Ben jij overstag? Kies dan bij voorkeur voor sloten die voorzien zijn van het SKG-keurmerk. Deze sloten zijn uitvoerig gekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Op basis van deze keuring krijgt een slot één, twee of drie sterren. Hoe meer sterren een slot heeft, des te lastiger is deze te forceren. Gekeurde sloten zijn aanzienlijk duurder, maar met deze sloten wordt de kans op een inbraak ook een heel stuk kleiner. Dit is de investering dus zeker waard, want jouw woning wordt er een stuk veiliger door!

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup