Tips om uw woning te beveiligen na de verhuizing

Deel dit bericht op social media

Het is raadzaam om de beveiliging van uw huis te controleren.

Wanneer u onlangs naar een nieuwe woning verhuisd bent, is het raadzaam om de beveiliging van uw nieuwe huis te controleren. Vaak is de beveiliging van verkochte woningen sterk verouderd, doordat de vorige bewoners hier niet meer naar gekeken hebben. Daarbij kan het voorkomen dat sleutels van uw deuren rondzwerven, zonder dat u zich hier bewust van bent. Hoewel een eigenaar verplicht is om alle sleutels bij een woningoverdracht aan uw te overhandigen, kan deze eigenaar in het verleden sleutels verloren zijn. Door de sloten te vervangen, voorkomt u dat kwaadwillende personen uw woning binnen kunnen komen. 

In dit artikel geeft de slotenmaker u enkele handige tips om uw woning te beveiligen na een verhuizing. Naast het beveiligen van uw woning is het minstens zo belangrijk om voor een goede verzekering te zorgen. Zo voorkomt u dat de schade die bij een inbraak ontstaat, niet wordt vergoed door uw verzekeraar. Vaak kunt u een bestaande verzekering meeverhuizen naar uw nieuwe woning. 

Goede sloten op deuren van uw nieuwe woning

Het verbeteren van de beveiliging van uw nieuwe woning begint bij het plaatsen van nieuwe sloten op de deuren hiervan. Kies bijvoorbeeld voor moderne driepuntsloten, in plaats van traditionele tweepuntsloten. Bovenal is het bij het vervangen van uw sloten verstandig om voor cilindersloten te kiezen. Deze sloten bieden de grootste weerstand aan inbrekers, wat de kans op inbraken verkleint. Ook is het raadzaam om de sloten uw ramen nog eens na te lopen. Vaak worden ramen niet of nauwelijks beveiligd met sloten. Sloten die geschikt zijn voor uw ramen, zijn onder meer de insteek- en oplegsloten. Het hangt van de manier waarop uw raam geopend wordt af, welk type sloten het meest geschikt is.

Tip: kies altijd voor sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk of een hoge SKG-rating. Deze keurmerken tonen aan dat de sloten veilig zijn en de kans op een inbraak binnen uw woning zo klein mogelijk maken. 

Een alarminstallatie in huis installeren door een slotenmaker

Naast het gebruik van goede sloten op ramen en deuren, kunt u het installeren van een compleet alarmsysteem overwegen. U kunt een alarmsysteem als totaalpakket bij een bouwmarkt in de buurt kopen. Verstandiger is het echter om het alarmsysteem naar eigen inzicht samen te stellen. Laat bijvoorbeeld altijd een risicoanalyse van uw woning maken door een slotenmaker. Een slotenmaker zet hierbij de belangrijkste beveiligingsrisico’s voor u op een rijtje. Op basis van deze risico’s kan vervolgens een beveiligingsplan worden opgesteld.

Voorbeelden van beveiligingscomponenten die op een alarminstallatie kunnen worden aangesloten zijn onder meer een bewegingssensor, een elektronische camera, magneetcontacten, enzovoorts. Naast deze beveiligingscomponenten kunt u onder meer voor een anti-inbraakstrip en een anti-kerntrekcilinder in uw slot kiezen.

 Bron: https://slotenmakersamersfoort.nl/

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup