Sluit je woning goed af

Deel dit bericht op social media

Geef kwaadwillende geen enkele kans, sluit je woning goed af met deugdelijk hang- en sluitwerk.

Geef kwaadwillende geen enkele kans, sluit je woning goed af met deugdelijk hang- en sluitwerk. Er zijn verschillende keurmerken voor het correct afsluiten van een woning, maar stichting kwaliteit gevelbouw, afgekort tot SKG, is het meest rationele. Lees in deze blog in het kort over de werking van SKG.

SKG *** sloten

De kwaliteit van het slot wordt weergegeven met sterren. Hoe meer sterren het slot heeft, hoe groter de vertraging de inbreker oploopt. Een SKG twee sterren slot openbreken duurt ongeveer drie minuten, en bedenk dat een inbreker niet zo lang in het licht van de buitenlamp wil staan. Om een SKG drie sterren slot te forceren is de inbreker minstens vijf minuten bezig. Dit gaat niet geluidloos, je kan er vanuit gaan dat de inbreker het op zal geven en naar een makkelijker object zal gaan. SKG heeft dit allemaal uitgetest. Zodra er een nieuw stuk gereedschap op de markt komt waarvan de suggestie is dat het handig is voor inbrekers, dan zal SKG dat testen. Daarom is SKG zo rationeel. Dan heeft SKG ook nog sloten met één ster. Het advies is om zo'n slot als bijslot te monteren. Als voorbeeld een voordeur, en deze moet extra inbraakwerend worden, om dan aan de scharnierzijde van de deur een SKG slot met één ster te monteren naast het SKG drie sterren slot op de goede plek.

Gebruik de sloten

Helaas is het zo, ondanks goed hang- en sluitwerk vallen er toch nog slachtoffers van een misdrijf. Vaak komt dit door de gelegenheid. Even een ommetje met de hond en dan voor dat korte moment de woning niet goed afsluiten, tot zaken als een open raam, en niet ver daarvan een laptop op tafel. Het hang- en sluitwerk is dan tiptop in orde, maar het wordt niet gebruikt. Let dus goed op, geef kwaadwillende geen kans met SKG sloten.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup