Raamdecoratie: zelf meten of laten meten?

Deel dit bericht op social media

Je hebt er helemaal zin in: nieuwe jaloezieën, plisségordijnen of vouwgordijnen.

Je hebt er helemaal zin in: nieuwe jaloezieën, plisségordijnen of vouwgordijnen. Je bent best handig, dus neem je je voor de maten van de nieuwe raamdecoratie binnen eigenhandig op te meten. Een hele klus, maar je gaat ervoor. En dan slaat de twijfel toe. Doe ik het wel goed? Meetinstructies helpen daarbij en je kunt je zelfs verzekeren tegen een meetfoutje. Je kunt het ook aan experts overlaten.

Raamdecoratie biedt veel keuze en bestaat uit veel producten. Denk aan houten of aluminium jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen of standaard gordijnen. Voor elk product wordt om een andere manier van meten gevraagd. Vouwgordijnen inmeten? Dat kun je. Jaloezieën laten meten? Dat vind je overbodig. Ook dat doe je liever zelf. Dat kan, met duidelijke meetinstructies kom je zelf een heel eind.

Weet wel dat je met een aantal zaken rekening moet houden, afhankelijk van hoe je zelf wenst dat de raamdecoratie komt te hangen. Denk aan de volgende zaken:

  • het formaat van het raam
  • in de dag of op de dag*
  • de ruimte tussen het kozijn
  • de ruimte tussen twee muren
  • de hoeveelheid overlap
  • draait een raam naar binnen of naar buiten
  • is er uitstekend raambeslag
  • zitten er verwarmingsbuizen
  • hoe hoog zijn de plinten

 

*Tip: het verschil tussen in de dag of op de dag

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar bij het inmeten van bijvoorbeeld rolgordijnen wordt de vraag gesteld of je ze in de dag of op de dag wilt. In de dag betekent dat het rolgordijn tussen een kozijn of tussen twee muren komt te hangen. Dan wordt dat rolgordijn meestal aan het plafond van het kozijn bevestigd. Op de dag betekent dat het rolgordijn óver het hele kozijn wordt gehangen. In dat geval wordt het gordijn op de muur naast het kozijn vastgemaakt. Het rolgordijn wordt dan met een aantal centimeters overlap gemaakt zodat deze het hele kozijn bedekt.

Handig: online advies of een meetverzekering

Rekening houdend met al deze zaken, waar je duidelijke meetinstructies over krijgt, zorgt dit ervoor dat de raamdecoratie op een juiste manier ingemeten wordt. Twijfel je nog? Dan kun online gemakkelijk om advies vragen. Heb je een meetfoutje ontdekt en een verkeerde maat besteld? Als je dat binnen twee weken doorgeeft, dan kun je handig gebruik van de meetverzekering zodat er geen vuiltje aan de lucht is en je uiteindelijk de juiste maat raamdecoratie ontvangt. Laat je hierover informeren, dat scheelt veel kopzorgen.

Het meten aan experts overlaten

Duizelt het je nu dan is het goed mogelijk om het inmeten aan de experts over te laten. De monteurs weten van wanten en meten alles zo in dat jouw raamdecoratie naar keuze exact op de juiste wijze wordt gemonteerd en opgehangen. Ze komen gewoon bij je thuis en doen hun werk. Absoluut comfortabel en geen zorgen dus.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup