Manieren om je huis en tuin beter te beveiligen

Deel dit bericht op social media

Het is zeker geen overbodige luxe om je huis en tuin goed te beveiligen.

Het is zeker geen overbodige luxe om je huis en tuin goed te beveiligen. Natuurlijk wil jij je bezittingen zo goed mogelijk beschermen zodat inbrekers geen kans krijgen om jouw woning in te komen. Wij geven je manieren om je huis en tuin beter te beveiligen.

Gaashekwerk plaatsen

Omdat circa 60% van de inbraken via de achterkant en zijkant van de woning gebeuren, is het tijd om goed na te denken over hekwerk om je woning heen. Door gaashekwerk te plaatsen zorg jij ervoor dat inbrekers niet gemakkelijk jouw woning binnen kunnen komen. Gaashekwerk is betrouwbaar en zeer duurzaam. Het wordt tegenwoordig steeds meer toegepast omdat het een gemakkelijk manier is om je terrein af te schermen en op deze manier te beveiligen tegen ongewenste verrassingen. Het kan inbrekers afschrikken omdat ze door het gaaswerk meer tijd nodig hebben om je woning binnen te komen. Als je kiest voor gaas, dan heb je ook de mogelijkheid om het gaas te laten begroeien. Er zijn diverse bedrijven die het gaashekwerk gemakkelijk voor je kunnen plaatsen en onderhouden.

Schaf een alarmsysteem aan

Een alarmsysteem beschermt je tuin en woning voor ongewenste gasten. Een alarmsysteem is een elektronisch systeem. Als een situatie uit de hand loopt, dan gaat dit alarm af. De ongewenste gasten willen geen lawaai, dus als ze een camera zien bij je woning en tuin, dan zal dit er zeker voor zorgen dat ze schrikken. Op deze manier werken camera’s ook zeker preventief. Een goede alarmsysteem detecteert bewegingen, maar ook rook en brand. Op deze manier beveilig jij je woning optimaal tegen ongewenste verrassingen. Rook en brand zal op deze manier direct worden opgemerkt waardoor jij als bewoner sneller op de hoogte bent van dit gevaar.

Kwalitatieve buitendeuren en -ramen

Het is relevant om te beschikken over stevige en sterke buitendeuren. Dit is noodzakelijk om ongewenste gasten buiten te houden. Ga voor sterke deuren die bijvoorbeeld zijn voorzien van een veiligheidscilinder en een veiligheidsslot. Ook voor je ramen is het goed om de nodige maatregelen te nemen. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor stevige ramen die voorzien zijn van ingebouwde slotsystemen met sleutel. Dit is zeker iets om te overwegen als net een woning hebt gekocht en je de kozijnen en ramen wilt vervangen. Het is daarnaast ook relevant om alle cilinders in je woning te vervangen als je een woning hebt gekocht. Het zou namelijk zeker mogelijk zijn dat er andere mensen zijn die ook over een sleutel kunnen beschikken.  

Onveilige situaties in huis en tuin

Er zijn enkele situaties in je woning en tuin die je beter kunt vermijden. Heb je bijvoorbeeld een achtertuin met achterdeur? Dan is het verstandig om jezelf aan te leren om de achterdeur altijd op slot te doen. Als er namelijk mensen zijn die merken dat je deur vaak open staat, dan is de kans op een inbraak ook een stuk groter. Ga je op vakantie? Dan is het verstandig om met een familielid of buur af te spreken dat je brievenbus af en toe even wordt geleegd. Als je brievenbus namelijk bomvol is, dan zullen ook buitenstaanders merken dat je woning leeg is en kunnen op deze manier toeslaan.  Zorg daarnaast in en rondom je woning en tuin voor goede verlichting. Hierdoor zullen inbrekers minder snel toeslaan omdat ze weten dat ze zichtbaar zijn voor omwonenden.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup