Kunstgras, de ideale oplossing

Deel dit bericht op social media

Het beste van alles is dat je je tuinarchitect en grasmaaier gedag kunt zeggen.

Laag onderhoud

Iedereen met een prachtige tuin zal je vertellen dat het uiterlijk dat ze hebben bereikt niet van de ene op de andere dag is gebeurd. Zij zijn ook de eersten die je vertellen dat het niet zo blijft zonder constant onderhoud. Zelfs nadat iemand duizenden heeft uitgegeven en zijn weekenden heeft gewerkt om een prachtig landschap te krijgen, kost het merendeel van de goed onderhouden gazons honderden euro’s en ontelbare arbeidsuren alleen om te onderhouden. Een kunstgras betekent geen water geven, kunstmest of gevaarlijke pesticiden. Het beste van alles is dat je je tuinarchitect en grasmaaier gedag kunt zeggen.

Duurzaamheid

Zwaar voetverkeer is een van de grootste vijanden van een gezond en mooi gazon. Ondanks de inspanningen van een huiseigenaar, houden kinderen en huisdieren zich soms niet aan de constante smeekbeden om van het gras af te blijven. Gelukkig is kunstgras bestand tegen zwaar voetverkeer. Een natuurlijk gazon is vatbaar voor slijtage of kale plekken door looppaden en turbulent weer. Kunstgras slijt echter niet. Synthetische gazons zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen alles wat het leven erop kan werpen. Met een kunstgrasveld zullen je je zorgen over spelende kinderen, huisdieren, verzengende hitte en vriestemperaturen tot het verleden behoren.

Veelzijdigheid

Het weer in de zomer kan hard en soms onvoorspelbaar zijn. Sommige delen van het land ondergaan constante hittegolven, terwijl andere delen dramatische temperatuurdalingen ervaren. In de delen van het land met koufronten kan het moeilijk zijn om natuurlijk gras te laten groeien. De meeste huiseigenaren hebben de hele winter bruine gazons. Andere mensen die zich in het warmere klimaat bevinden, betalen uiteindelijk hoge waterrekeningen om te voorkomen dat droge, dode grasplekken zich verspreiden. Kunstgras is bestand tegen alle weersomstandigheden. Het maakt zelfs korte metten met een stortbui, klaar voor gebruik een paar uur nadat de storm is verdwenen.

Duurzaamheid

Traditionele werven en landschapsarchitectuur zijn niet alleen duur en tijdrovend, ze nemen ook aanzienlijke middelen in beslag die voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt. Synthetische gazonproducten zijn gemaakt van gerecyclede en duurzame componenten. Bovendien geven ze de huiseigenaar de vrijheid om de waterkosten te verlagen en het gebruik van giftige meststoffen en pesticiden te elimineren. Omdat het kunstgras betekent dat je je gazonverzorgingsapparatuur buiten gebruik kunt stellen, verminder je je ecologische voetafdruk aanzienlijk.

Uiterlijk

De volle dikte van kunstgras en de diepgroene kleur zorgen ervoor dat elk huis er spectaculair uitziet. De strakke, heldere uitstraling verbetert niet alleen de uitstraling van je huis, maar verbetert ook je hele buurt. Er is een reden waarom veel bedrijven, sportarena's en golfbanen kunstgras verkiezen boven traditionele gazons. Kunstgras van hoge kwaliteit ziet er altijd zacht uit, voelt geweldig aan en ziet er het hele jaar door beter uit dan gezaaid gras.

Huisdiervriendelijk

Kunstgrasvelden zijn zeer huisdiervriendelijk. Urine gaat er doorheen en laat geen verkleuring of littekens achter. Ontlasting wordt gemakkelijk verwijderd. Bovendien zullen je huisdieren, ongeacht het weer of de tijd van het jaar, graag rondrollen en spelen in het kunstgras. Je huisdieren zullen het waarderen dat ze naar buiten kunnen zonder nat of modderig te worden wanneer ze maar willen.

Vermindering van chemicaliën en emissies

Het kunstgras is een belangrijke speler op het gebied van ecologische duurzaamheid. Kunstgras snijdt pesticiden en chemicaliën uit je buitenroutine, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het verontreinigen van je grond, water, kinderen of levende planten door je hele huis. Studies hebben ook aangetoond dat de uitstoot van een grasmaaier op benzine vergelijkbaar is met die van een auto, dus door het gebruik van gazonapparatuur te elimineren, speel je een cruciale rol in het voor iedereen fris houden van de lucht.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup