Kunnen vouwgordijnen op maat?

Deel dit bericht op social media

Vouwgordijnen kunnen zeker ook op maat, net als bijna alle raamdecoratie.

Vouwgordijnen kunnen zeker ook op maat, net als bijna alle raamdecoratie. Er zijn 4 verschillende soorten vouwgordijnen: 100% verduisterend, lichtdoorlatend, semi-verduisterend en transparant. Een vouwgordijn op maat is geschikt voor montage "op de dag"en "in de dag". Een vouwgordijn op maat is geschikt voor montage "op de dag"en "in de dag". Vouwgordijnen zijn niet mogelijk bij kiep-kantel ramen (op raam zelf) & dakramen. Op de dag is natuurlijk altijd mogelijk. Op maat bestellen bezoek deze website

Wat zijn vouwgordijnen?

Vouwgordijnen kunnen op maat gemaakt worden van stof, gecombineerd met baleinen. Baleinen zijn buisjes die in de horizontale tunnels worden geschoven. Hierdoor blijft het gordijn mooi strak op of in het kozijn hangen. Een vouwgordijn zit aan de bovenzijde vast en valt trapsgewijs naar beneden bij het sluiten. Vouwgordijnen geven je interieur veel sfeer en zijn heel mooi te combineren met overgordijnen.

Segmenten in gordijnstof

Elk vouwgordijn bestaat dus uit meerdere lagen gordijnstof, ook wel segmenten genoemd. Die segmenten zijn altijd symmetrisch verdeeld waardoor elke laag even groot is. Alleen het onderste segment is net wat meer dan de helft qua grootte. Dit is gedaan zodat de stof aan de voorzijde mooi blijft.

Reinigingstip

Haal de stof van het vouwgordijn van de bovenste rail af. Ter voorkoming van vervuiling kun je de raambekleding regelmatig afstoff en met een plumeau of met een stofzuiger op een lage stand. Bij vlekken adviseren wij dat deze zo snel mogelijk met een zachte spons en lauw water (max. 30˚ C) met eventueel een niet-synthetisch wasmiddel te verwijderen. 

Meettips

  • Zorg er allereerst voor dat u voldoende tijd neemt om op te meten.
  • Wanneer u hoge ramen heeft, zorg dat u een veilige trap heeft.
  • Zorg er voor dat uw meetapparaat in goede staat is.
  • Meet altijd 2 keer, en schrijf dit direct op.
  • Bepaal van te voren hoe u de vouwgordijnen gaat plaatsen, let bijvoorbeeld op
  • handgrepen, plinten en draairichting van de ramen. Maar bepaal ook van te voren op
  • welke plaats u de vouwgordijnen gaat ophangen (in het kozijn of tussen de muren).
  • Meet het raam op minimaal 2 plaatsen en bij grotere afmetingen op nog meer plaatsen. 

Vouwgordijnen kopen

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup