Een klok in huis geeft meer dan alleen de tijd

Deel dit bericht op social media

Vrijwel iedereen heeft één of vaak zelfs meerdere klokken in huis.

Vrijwel iedereen heeft één of vaak zelfs meerdere klokken in huis. Deze worden niet alleen gebruikt voor het aanduiden van de tijd, maar ook om bijvoorbeeld aankleding te geven aan een ruimte. De locatie van de klok vraagt vaak zelf al om verschillende ontwerpen en functies. Een digitale klok wordt veelal functioneel gebruikt in een keuken, badkamer en/ of slaapkamer. Deze klokken worden voornamelijk gebruikt voor het aangeven van de tijd. Wanneer een klok ingezet wordt voor het aanbrengen van sfeer in een ruimte, komen er andere eisen naar voren. Voor dit doeleinde zijn er vele verschillende vormen en maten te kiezen. 

Extra uitstraling aan het interieur

Los van het aangeven van de tijd is een design klok een aanvulling op het volledige interieur van een ruimte. Met name de analoge varianten hebben grote verschillen in de uitstraling. Een antiek staande klok uit een erfenis, een pendule op het dressoir of een kleine koekoeksklok hangend aan de muur, allen voegen iets anders toe aan de sfeer en uitstraling in de ruimte.
Een klok kan met vele details invulling geven aan de uitstraling waar naar gezocht wordt. Er zijn talloze uurwerken met ieder weer een unieke wijzerplaat te vinden. Hiermee kan gericht gekozen worden voor een industriele klok of juist een landelijke variant. De kleuren werken vaak mee aan de nostalgische of juist moderne look van het item.

Wandklokken

Het meest voorkomend zijn de wandklokken. Deze zijn over het algemeen erg bepalend in een ruimte. Een mooi ontwerpt zorg ervoor dat het klokkijken een andere ervaring wordt. Het gaat niet meer alleen om het aangeven van de tijd. Met de juiste keuze van de klok is hiervan los te komen. De locatie en het doel vragen allebei om een eerste selectie te maken. Komt de klok te hangen in een grote of kleine ruimte, binnen of buiten. De vorm van de wijzers en het uurwerk hebben grote invloed op de functionaliteit voor het aangeven van de tijd.

Voor kinderkamers worden vaak kleurrijke ontwerpen gebruikt. Professionele omgevingen, kantoren en academische omgevingen vragen meer om een minimalistische elegante uitvoering.

Op zichzelf staand

Een klok kan gekozen worden als onderdeel van het geheel, daarnaast kan het ook een afzonderlijk design item zijn dat eruit springt. Zo kan het in de ene ruimte gebruikt worden als kunst aan de muur, terwijl in een andere ruimte een klein functioneel klokje gemonteerd is waarop enkel en alleen te zien is hoe laat het is. Voor iedere ruimte en elke gelegenheid is een passende klok te vinden. Niet alleen voor het geven van de tijd, een klok brengt nog veel meer met zich mee.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup