Deurtje open, deurtje dicht | Wat staat het mooiste in jouw interieur?

Deel dit bericht op social media

Interieur. Mooi woord is dat. Rijmt nog op ‘deur’ ook. En dat is er dan ook onderdeel van! Gelukkig kun jij zelf bepalen hoe die eruit gaat zien.

Heb je een nieuw optrekje of ben je je huidige compleet aan het aanpassen aan jouw wensen en voorkeuren? Dan komt er een moment dat je ook je deuren onder handen wilt nemen. Want bij het aanpassen van de uitstraling van je woning, mag je deze zeker niet over het hoofd zien. Je bepaalt in deze fase niet alleen het uiterlijk maar ook het type.

Want waarom gaan voor een ouderwetse scharnierdeur wanneer een schuifdeur ook heel handig past? Deze is net zo gemakkelijk aan jouw gewenste stijl te koppelen als een gewone deur. Er zijn echter wel een paar zaken waar je rekening mee dient te houden voordat je een definitieve keuze maakt, zeker met oog op het deurbeslag:

  • Het totale gewicht van je deur; kan het type deurbeslag dat je kiest dit wel aan?
  • Het materiaal waar je deur uit bestaat; is het mogelijk om deurbeslag hierop aan te brengen?
  • Heb je het liefste jouw deurbeslag in het zwart of past een andere kleur stiekem toch beter?
  • De locatie van de deur; binnen of buiten?

In het laatste geval gaat het erom dat hout niet gaat verbuigen en metaal niet zal roesten. Laat je hierover goed informeren!

Waarom een schuifdeur?

Omdat je een groter gevoel van privacy zult ervaren. Wanneer een schuifdeur ook maar een beetje geopend wordt, merk je dat sneller dan met een gewone deur. Bovendien bespaar je ruimte. Openslaande deuren nemen plek in, schuifdeuren niet. Natuurlijk moet de muur waar deze langs gaat dan wel lang genoeg zijn. Maar hoe kom je aan zo’n deur?

Als je een beetje vaardig en creatief bent, kun je die zelf maken. Zolang je je maar aan de gestelde afmetingen houdt, natuurlijk. Zo houd je uiteraard wel de meeste controle over het uiterlijk en de uitstraling van je gehele interieur.

Denk er gerust nog eens over na!

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup