De voordelen van Marokkaanse lampen voor uw woning

Deel dit bericht op social media

Een van de meest recente interieur trends is Marokkaanse lampen.

Een van de meest recente interieur trends is Marokkaanse lampen. Natuurlijk hier in Nederland is er een grote Marokkaanse invloed in de samenleving. Er zijn veel Marokkaanse restaurants, Marokkaanse BN’ers, veel mensen gaan graag op vakantie naar Marokko. Maar Marokko is ook populair aan het worden qua interieur en decoratie. In Marokko worden interieur stukken zoals kussens, poefen en vloerkleden nog met de hand gemaakt. Zo ook lampen. Met name de lampen zijn erg in trek tegenwoordig bij Nederlanders.

Veel Nederlandse woningen kennen een toch Spartaans bijna, minimalistisch noem het Scandinavische stijl. Marokkaanse lampen en lantaarns zorgen juist voor een mooi contrast. Tussen dit Scandinavische en het oosterse/Arabische. Marokkaanse lampen worden veelal gemaakt door vaklieden in ateliers van steden als Marrakesh. Iedere lamp is daarmee uniek. Men zal niet dezelfde lamp aantreffen bij een kennis in huis. Misschien hetzelfde model, maar de lamp zal ietwat afwijken omdat echt hand vervaardigd werk is. Bovenal zorgen Marokkaanse lampen voor enorm veel sfeer t.o.v. normale lampen. Toegegeven, het is niet iedereen zijn voorkeur, het is een kwestie van smaak, maar veel mensen voelen zich fijn bij de oosterse sferen die zo een lamp teweeg brengt, simpelweg door op de aan knop te drukken.

Waar kan men dergelijke lampen kopen? Allereerst voor de avontuurlijke onder ons. Dit soort lampen kan men natuurlijk kopen in Marokko zelf. Weet men 100% zeker dat dit een authentieke Marokkaanse lamp is. Het is wel belangrijk om goed af te dingen, de verkoop cultuur is wel wat anders in Noord-Afrika t.o.v. Europa. Heeft u hier geen zin in? Weet dan dat er Nederlandse webwinkels zijn die dit vergemakkelijken. Bijvoorbeeld, webshop Ghalia oosterse lampen. In dergelijke winkels kan men authentieke Marokkaanse lampen aanschaffen. Meest populair zijn de oosterse hanglampen van Ghalia. Dit zijn lampen die aan het plafond gehangen kunnen worden. En daarmee een prominente plaats innemen in de kamer waar ze geplaatst worden. Maar ook staande lampen of tafellampen of lantaarns kunnen een goede optie zijn. Voor iedere situatie en kamer is er wel een oosterse of Marokkaanse lamp.

Gloeilampgoedkoop.nl heeft ook verschillende kleuren lampen waaronder een oranje lamp. Deze lamp welke precies past in een Marokkaanse lamp.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup