De schoonheid van een gietvloer

Deel dit bericht op social media

Een gietvloer is uniek en erg mooi.

Een gietvloer is uniek en erg mooi. Hij kan zowel in een woning worden geplaatst als in een bedrijfsruimte en doordat hij naar eigen smaak aanpasbaar is, is hij altijd goed te combineren. Een gietvloer is daarnaast ook erg comfortabel, makkelijk in onderhoud en in veel verschillende kleuren en afwerkingen mogelijk.

Verschillende soorten vloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren verkrijgbaar. De ene is meer geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer of keuken terwijl de ander vaker in een bedrijfsruimte geplaatst zou worden. Wel is het zo dat een gietvloer er altijd voor zorgt dat het interieur anders lijkt. Zo zorgt het voor een stijlvol, natuurlijk en fraai uiterlijk. Een gietvloer met betondesign of een cementgebonden gietvloer zie je vaak in woningen. Een coating daarentegen, zie je vaker in bedrijfsruimtes, werkplaatsen en magazijnen. Ook vind je deze veelal in industriële ruimtes omdat de vloer heel krachtig en makkelijk schoon te houden is.  De diverse soorten gietvloeren die er zijn, zijn o.a.: PU gietvloer, design betonvloer, woonbeton, betonvloer, beton cire, microcement en een grindvloer. Voor elk type vloer zijn diverse mogelijkheden.

 

De voordelen van een gietvloer

Elke vloer heeft zo zijn voor- en nadelen, dit is ook zo bij gietvloeren. De voordelen hiervan zijn dat de afwerking naadloos en modern is, dat de vloer strak, origineel, hygiënisch, duurzaam en slijtvast is en dat hij makkelijk schoon te houden is. Ook is hij ideaal in combinatie met vloerverwarming en is hij beschikbaar in veel verschillende designs en kleuren. Het is zelfs mogelijk een eigen ontwerp aan te leveren voor de gietvloer. 

 

De nadelen van een gietvloer

De nadelen van een gietvloer is dat het erg trendgericht is en je bij jezelf na moet gaan hoe lang dit zo blijft. Ook is de vloer vrij prijzig, heeft het geen zachte ondergrond en kun je krassen van bijvoorbeeld het schuiven met meubels, erg snel zien. Daarnaast is de vloer ook erg gevoelig voor geluid omdat het absorberend vermogen hierbij ontbreekt. Al deze nadelen kunnen natuurlijk door de loop der jaren minder worden of juist meer irriteren. Maak een lijstje met voor en nadelen en bepaal voor jezelf of de voordelen tegen de nadelen opwegen of dat de nadelen toch meer wegen dan de voordelen. Het is daarnaast ook mogelijk om na een aantal jaren een andere kleur over de huidige kleur te gieten. Bijvoorbeeld betonlook, grijs, rood, zwart of wit.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup