Controleer leidingen om waterschade te voorkomen

Deel dit bericht op social media

Een kapotte waterleiding of afvoer kan waterschade tot gevolg hebben.

Nagenoeg alle waterleidingen zijn tegenwoordig gemaakt van koper. Dit is stevig materiaal, waardoor veel mensen niet verwachten dat dit kapot kan gaan. Toch is dit wel degelijk mogelijk. Daarnaast kan je afvoer ook na een aantal jaar gebreken gaan vertonen. Een kapotte waterleiding of afvoer kan waterschade tot gevolg hebben. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want de kosten kunnen hoog oplopen. Daarom is het zaak je leidingen regelmatig te controleren. Deze Leidschendam Loodgieter vertelt er meer over in onderstaande tekst.

Inspecteer zichtbare leidingen

Een groot deel van het leidingwerk is vandaag de dag weggewerkt in de vloer of muur. Deze zijn niet zichtbaar en daardoor ook niet te controleren. Er zijn echter ook een aantal leidingen die wel zichtbaar zijn. Wat te denken van de afvoer achter je toilet of onder uw wastafel bijvoorbeeld? Werp hier regelmatig een blik op, zodat u zeker weet dat er geen schade is. Daarnaast zijn er ongetwijfeld ook waterleidingen die zichtbaar zijn. Vergeet ook hier niet regelmatig naar te kijken wanneer je waterschade wilt voorkomen.

Koude winter gehad? Kijk naar het leidingwerk

Na een koude winter is het sowieso aan te raden om het leidingwerk te inspecteren. Waarom? Omdat leidingen in de winter aanzienlijk vaker beschadigen dan in de zomer of lente. In de winter kan het water in een leiding namelijk bevriezen. Doordat bevroren water uitzet, kan de leiding gaan scheuren. Met name leidingen in koude ruimtes, zoals uw meterkast, verdienen extra aandacht. Maak tijdens en na de winter dan ook altijd even een rondje door je woning om het leidingwerk te inspecteren.

Schakel een loodgieter in

Wil je zeker weten dat jouw leidingwerk niet beschadigd is? Schakel dan een loodgieter in om dit te controleren. Een loodgieter weet namelijk precies waar hij op moet letten. Bovendien beschikt hij over speciale apparatuur. Hierdoor is hij in staat om schade aan een leiding direct op te sporen. Een loodgieter kan de leiding ook direct vervangen. Op deze manier ben je waterschade een stap voor. Is er reeds een leiding gesneuveld? Ook dan doe je een beroep op een loodgieter.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup