Asbest verwijderen in elke ruimte

Deel dit bericht op social media

Wanneer er asbest geconstateerd is in of buiten je woning of bedrijf, moet dit zo snel mogelijk verwijderd worden.

Wanneer er asbest geconstateerd is in of buiten je woning of bedrijf, moet dit zo snel mogelijk verwijderd worden. Asbest kan op verschillende plekken zitten zoals in buizen, isolatiemateriaal, vensterbanken, plafonds, daken, kitlagen en kruipruimtes. Dit is, naast dat het schadelijk is, ook verboden en dus doe je er verstandig aan dit zo snel mogelijk weg te laten halen.

 De werkwijze

Asbest verwijderen is een klus die veel tijd in beslag kan nemen, afhankelijk van de grootte. Wanneer je denkt dat er asbest in jouw woning of bedrijf aanwezig is, doe je er goed aan allereerst contact op te nemen met de asbestsaneerder. De situatie wordt dan eerst telefonisch besproken, en daarna komen zij bij je langs om de situatie te bekijken. Nadat de locatie is geïnspecteerd wordt er een offerte opgemaakt en bij een akkoord gaan ze meteen voor je aan de slag. De vergunningen worden geregeld en het inventarisatierapport wordt opgesteld. Ook worden de asbestmeldingen doorgegeven aan verschillende instanties.

Wat te doen bij Asbest?

Het is belangrijk de juiste stappen te volgen bij het verwijderen van Asbest. Eerst moet er natuurlijk gecontroleerd worden of het materiaal asbest bevat, is dit het geval? Vraag na of het materiaal weggehaald moet worden, soms is dit niet het geval. Indien het materiaal weggehaald moet worden raden wij aan om dit door een professioneel bedrijf te laten doen en dit niet zelf op te pakken, dit kan zeer gevaarlijk zijn!  Bent u niet de eigenaar maar heeft u wel een vermoeden van asbest? Geef dit door aan de eigenaar van het gebouw of het terrein, wellicht heeft hij of zij niet door dat er asbest aanwezig is.

Hoe wordt het asbest verwijderd?

Al het asbesthoudende materiaal wordt door specialisten op vakkundige wijze verwijderd. Wanneer dat allemaal gedaan is ontvang je een afschrift van de luchtmeting en de visuele inspectie. Ook zorgen ze ervoor dat alles netjes wordt achtergelaten. Wanneer het asbest is afgevoerd ontvang je daar ook een stort bewijs voor, het is belangrijk deze goed te bewaren voor het geval dat deze nog getoond moet worden.

Anonieme sanering

Ook is het bij hen mogelijk te kiezen voor een anonieme sanering. Er zullen dan geen logo’s te zien zijn op de werkbussen maar ook niet op de decontaminatie units en de werkkleding. Ook zal er geen reclame te zien zijn over het bedrijf. Dit kan vooral fijn zijn wanneer er asbest is gevonden in of in de buurt van openbare gebouwen of woningen, en je niet wilt dat er onnodige onrust ontstaat of dat er verwarring wordt veroorzaakt in de omgeving.

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup