Aandachtspunten bij de keuring van een woning

Deel dit bericht op social media

De aandachtspunten van het laten keuren van een woning zullen wij voor je toelichten.

Zowel bij de aankoop als de verkoop van een woning doe je er goed aan om in zee te gaan met een betrouwbare partij. Bij een verkoop ben je zelf vaak verantwoordelijk voor zorgen voor vertrouwen en dit zou je kunnen opwekken door op voorhand de woning te laten keuren door een onafhankelijke partij. De aandachtspunten van het laten keuren van een woning zullen wij voor je toelichten. 

Aanwezig zijn

Eén van de belangrijkste aspect tijdens een bouwkundige keuring is dat je zelf bij keuring aanwezig bent. Je kan veel mensen vertrouwen, maar het kan zomaar zijn dat er verkeerd gekeken wordt naar de woning of dat je toelichting kan geven op bepaalde zaken. Daarnaast geeft de keurmeester direct een toelichting tijdens de keuring en deze informatie is voor jou natuurlijk van belang. 

Vooronderzoek

Nog voordat de keuring van start gaat is het verstandig om met de verkopende partij informatie uit te wisselen. Zijn er op voorhand bekende gebreken? Wat is er in het verleden verbouwd of opgeknapt aan de woning? Dit zijn zaken die een keurmeester wellicht over het hoofd ziet, maar wel van belang kunnen zijn bij een betrouwbare keuring.

Daarnaast is het goed om er vooraf voor te zorgen dat de kruipruimte van de woning toegankelijk zijn. Dit is één van de belangrijkste onderdelen van een complete keuring en hier moet de keuringsmeester dan ook gemakkelijk bij kunnen. In veel gevallen is er laminaat of tapijt over de ingang gelegd en dit moet vooraf even geregeld worden.

Reviews

Wanneer je van plan bent om een verkoopkeuring wilt realiseren is het verstandig om reviews van verschillende klanten mee te nemen in de beslissing voor een partij. Een verkoopkeuring door Bouwkundig Inspectie Centrum staat over het algemeen goed aangeschreven. Naast deze partij zijn er nog een aantal

Reacties

Gratis proefaccount

Kijk vrijblijvend rond in 'Mijn Wonex'

Popup